Circulaire

 

CIRCULAIRE SEPTEMBER

 

Dag van de landbouw gaat weer door op zondag 26 september 2021. We kregen toestemming om ons evenement te organiseren mits het gebruik van een Covid Safe Ticket. Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Dat betekent dat de dag van de landbouw op een veilige en normale manier kan georganiseerd worden. We hopen, ondanks de onderbreking van vorig jaar weer op jullie hulp te mogen rekenen! Let op, niet alleen de bezoekers maar ook onze helpers zullen dit jaar een Covid Safe Ticket moeten voorleggen!

 

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

· je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;

· je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;

· je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;

· je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Hoe bekom je een covid safe ticket?

- Op papier: Je kan het CST voor vaccinatie aanvragen waarna het per post toegestuurd wordt. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Bel naar het nummer 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).

- Hebt u geen smartphone of printer, dan kunt u uw COVID-certificaat laten afdrukken in één van onze drie bibliotheekfilialen (tijdens de openingsuren). Breng zeker uw e-ID en pincode mee. Die hebt u nodig om in te loggen op één van bovenstaande platformen. Zonder e-ID en pincode kunnen onze collega’s u niet verder helpen. Pincode kwijt? Maak dan een afspraak met onze dienst burgerzaken om een nieuwe aan te vragen. Het afdrukken van het COVID-certificaat is gratis

- Digitaal: Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals ‘mijn burgerprofiel’, mijngezondheid.be of MyHealthviewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

 

Meer info vind je voorlopig al op de website:

www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

 

We verzamelen alle informatie nog op de website van Landelijke Gilde Zoersel.

 

In de week vooraf zetten wij alles klaar. Hieronder zie je wanneer we aan de slag gaan, sommige dagen werken we in twee shifts (vanaf 13.00u en 18.00u). We kunnen alle hulp gebruiken J.

 

DINSDAG 21/9/2021 Opbouw TENTEN 8.00 u

 

WOENSDAG 22/09/2021 Aanhalen materiaal vanaf 13.00 u en Inkleden tent vanaf 18.00 u

 

DONDERDAG 23/09/2021 Klaarzetten tent en terrein vanaf 13.00 u en vanaf 18.00 u

 

VRIJDAG 24/09/2021 Klaarzetten tent en terrein vanaf 13.00 u en vanaf 18.00 u

 

ZATERDAG 25/09/2019 Tent klaar zetten vanaf 09.00 u

 

ZATERDAG 25/09/2021 KINDERDISCO 18.30U - EVENEMENTENWEIDE EINHOVEN

 

De kinderen kunnen als eerste hun dansbenen los gooien. Natuurlijk zijn ook de ouders al welkom om tijdens al dat feestgedruis iets te drinken. Iedereen kan gratis binnen tot 21.00u. Om 21.30u sluiten we het feestje voor de kinderen af en is het aan de volwassenen.

 

ZATERDAG 26/09/2021 BOERENBAL 21.30U - EVENEMENTENWEIDE EINHOVEN

 

Nadat de kinderen de feesttent gesloten hebben wordt ze geopend voor de volwassenen. Vanaf 22.00u - 23.30u zorgt Live Bait met livemuziek voor de ambiance. Daarna is het aan DJ Alliance. Tot in de vroege uren klinken oude en nieuwe hits door de boxen. Inkom bedraagt €5. Drank en eten zijn natuurlijk aanwezig zodat je tot de vroege uurtjes kan doorgaan.

 

 

ZONDAG 26/09/2021 LANDBOUWFEESTEN 12U – 18U EVENEMENTENWEIDE EINHOVEN

 

’s Middags organiseren de Landelijke Gilde en Ferm een boerenmaaltijd, een barbecue die elk jaar opnieuw gesmaakt wordt door de vele deelnemers. Iedereen is welkom vanaf 12u. Kinderen jonger dan 6 jaar eten gratis mee. Voor de jongeren tussen 6 en 12 jaar betaal je slechts €10. Iedereen vanaf 12 jaar betaalt €20.

 

Dit jaar is het thema ‘Ambachten’. Er worden tal van ambachten gedemonstreerd.

 

Voor 2 bonnetjes kunnen de kinderen gebruik maken van de kinderanimatie die voorzien is. 2 springkastelen en 1 stormbaan van 18 meter lang, tractorparcours met trappers, hooi- en stroplezier, een grote zandbak, een kraantje gebruiken en draaimolen voor de allerkleinsten.

 

Op de boerenmarkt kan je weer allerlei toffe en lekkere dingen kopen. Wil je iets verkopen op de markt? Kom tegen 11u naar het evenemententerrein. Je CST wordt gescand en je krijgt een plaats toegewezen.

 

Een heel divers programma dus. Benieuwd? Kom dan zeker langs tijdens onze dag van de landbouw.

 

MAANDAG 27/09/2021 – Opruimen - 09.00U

 

Naar jaarlijkse gewoonte ruimen we het laatste op en breken we het laatste af en eten we ’s middags samen met alle aanwezige vrijwilligers. Een fijne afsluiter van een hopelijk geslaagd feestweekend.