Circulaire

CIRCULAIRE APRIL 2019

 

 

DONDERDAG 11 APRIL BEZOEK BIJ DE TRAPPISTEN 12.30U - PLEINTJE

 

Ook dit jaar brengen we een bezoek aan de Abdij van de Trappisten. We worden rond geleid op de boerderij èn in de brouwerij. We bezoeken zowel de kippen- als de schapenkwekerij om daarna een blik te werpen achter de schermen van het melkveebedrijf, een unieke ervaring. Daarna zien we in de kaasmakerij hoe de kazen van Westmalle, erkend als streekproduct, gemaakt worden. Daarna drinken we nog iets in de abdij. Absoluut de moeite waard om in te schrijven dus.

 

Inschrijven kan tot woensdagmiddag 10 april (12u) bij Karel Van Dijck, 0473/99.52.79. Het aantal plaatsen is beperkt tot 13 personen! Bij te veel inschrijvingen willen we graag voorrang geven aan de personen die deze rondleiding voor het eerst mee doen. Hopelijk tot dan?!

 

 

MAANDAG 22 APRIL PAASEIEREN RAPEN 10U – KERSTSTAL

De Paasklokken komen naar de Kerststal op Einhoven. Alle kindjes die paaseieren komen zoeken zijn welkom om 10u. Eerst rijden we met de huifkar naar de boerderij van Bart om daar naar de koeien en kalfjes te kijken. Ondertussen komen de paasklokken overgevlogen. Daarna rijden we terug en kunnen de kinderen op zoek gaan naar de paaseieren die verstopt werden. Natuurlijk wordt er ook aan de ouders en grootouders gedacht. We voorzien een drankje voor jong en oud.

 

ZATERDAG 18 MEI ZOMERS FIETSEN 13U-KERSTSTAL

Naar jaarlijkse gewoonte fietsen we 1 zaterdag per maand een mooie route. We starten op zaterdag 18 mei om 13u aan de kerststal en rijden een toer van ongeveer 40km halverwege genieten we van een welverdiende drankpauze.

Noteer ook al volgende data: 15 juni, 6 juli, 10 augustus en 7 september. We spreken telkens af om 13u aan de Kerststal op Einhoven.

VRIJDAG 14 JUNI KUBB 19.30U KERSTSTAL

We spelen een spel vanavond! Landelijke Gilde Zoersel nodigt iedereen uit om mee te kubben! Zelfs als je het nooit eerder speelde zal je blij verrast zijn.

Landelijke Gilde Zoersel zorgt voor de drank. Deelname is gratis, leden mogen hun kinderen meebrengen.

 

 

 

 

DATA DIE JE ALVAST IN JE AGENDA KAN NOTEREN:

 

Op zaterdag 15 juni fietsen we weer.

 

Op zondag 16 juni organiseren we opnieuw een familiedag. We organiseren een leuke gezinsactiviteit en hopen dat jullie er ook weer bij zijn!

 

Op zondag 23 juni organiseren we voor de 2e maal een culinaire fietstocht. Het principe is duidelijk. Vertrek met de fiets op Einhoven, we houden halt op verschillende culinaire stops terwijl u doorheen het prachtige Zoersel, Halle en Sint-Antonius fiets langs zorginstellingen en boerderijen. Benieuwd? Meer informatie volgt snel!