Circulaire

CIRCULAIRE DECEMBER 2019

 

Zalige Kerstmis! Tijdens de kerstperiode organiseert de Landelijke Gilde Zoersel in samenwerking met Toerisme Zoersel heel wat activiteiten. Alle helpende handen zijn welkom!

VRIJ 14 TEM 28/12/19 VOORBEREIDINGEN EN OPRUIMEN TRACTORRUN, KERSTSPEL EN PANNENKOEKENDAG

 

Op zaterdag 14 december vanaf 9u kleden wij de kerststal aan.

Op maandag 16 december vanaf 9u is iedereen welkom om de tent op te zetten.

Di 17, woe 18, do 19 en vrij 20 december richten we de tent verder in, telkens tussen 13u en 17u.

Op zaterdag 21 december starten we om 9u met het verder inrichten van de tent.

Op zondag 22 december ruimen we vanaf 10u op.

Vrijdag 27 december vanaf 21u wordt alles opgeruimd.

Zaterdag 28 december vanaf 8u wordt de tent afgebroken.

 

Noteer deze momenten alvast in je agenda! Bedankt op voorhand aan alle helpende handen!

 

ZA 21/12/19 VERLICHTE TRACTORRUN 17U KERSTSTAL

Op zaterdag 21 december organiseren we opnieuw een tractorrun met verlichte en versierde tractoren. Tientallen tractoren vertrekken aan de kerststal op Einhoven voor een tocht doorheen Zoersel. Na de tocht wordt het kerstspel opgevoerd en kan je in de feesttent terecht voor een hapje. Na het succes van vorig jaar wordt er opnieuw haring gebakken die je kan eten in de tent, net als spek met eieren en drank. Dat is genieten in de verwarmde tent!

De tractors vertrekken om 17u aan de kerststal. De route kan je vinden op onze website of op één van de flyers. Ook dit jaar voorzien we een doortocht langs Monnikenheide en aan het Woonzorgcentrum De Buurt.

pagina 2/2

Start al maar met het versieren van je tractor want er zijn mooie prijzen te winnen. De top 3 wordt bekend gemaakt na de tractorrun. Grote en kleine tractoren kunnen

inschrijven! Inschrijven kan via www.landelijkegildezoersel.be. Na de tractorrun kan iedereen nagenieten in de verwarmde tent.

ZA 21 DEC (18u) OOK OP 22, 23, 26 en 27 DECEMBER (20U) - KERSTSPEL - KERSTSTAL

Op basis van verhalen van de ‘oude garde’ van Zoersel werd een echt Zoersels Kerstspel geschreven. Het Kerstspel speelt zich af in Einhoven tijdens Wereldoorlog II. Het is een verhaal van jonge mannen die de Duitse oproepingsbevelen negeren en onderduiken. Het relaas van mensen die in barre tijden hun leven probeerden verder te zetten en probeerden te overleven. Zonder twijfel een uniek verhaal gebracht in een uniek decor.

Het kerstspel wordt telkens vooraf gegaan door sfeermuziek gebracht door plaatselijke verenigingen. Dit voorspel start telkens een half uur voor de start van het kerstspel. Op zaterdag 21 december wordt het kerstspel gespeeld om 18u (voorspel start om 17.30u) – dat is kort na het vertrek van de verlichte tractoren, de andere dagen wordt het kerstspel opgevoerd om 20u (voorspel start telkens om 19.30u).

Nadien kan iedereen van een drankje genieten in de tent.

DO 26/12/19 KERSTWANDELING EN PANNENKOEKEN KERSTSTAL

Op tweede kerstdag organiseren we naar goede jaarlijkse gewoonte een pannenkoekendag, een echte gezinsdag. Er start een bewegwijzerde wandeling aan de kerststal. Deze wandeling voert u door de Zoerselse natuur en platteland. Deze wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen. Wandelen kan tussen 11 uur en 16 uur. Pannenkoeken eten kan vanaf 12u. Na de wandeling kan je in de verwarmde feesttent pannenkoeken eten. Houd je toch graag een beetje ‘lazy Sunday’? Kom dan gewoon genieten in de tent. Breng gerust vrienden en kennissen mee om samen te genieten van de gezellige kerstdagen in de verwarmde tent.

ZA 4/01/20 BOERDERIJBEZOEK 12U KERSTSTAL

 

Naar jaarlijkse gewoonte brengen we in het begin van het jaar een bezoek aan een landbouwbedrijf. Dit jaar bezoeken we het melkveebedrijf van Guido Van Loock in Booischot. Dit is een melkveebedrijf met 240 melkkoeien waar de koeien gemolken worden door 4 melkrobotten. Zeker de moeite waard om te bezoeken. We vertrekken om 12u aan de kerststal.

 

WOE 15/01/20 KOOKLES 19U LINDENHOF

De derde kookles wordt georganiseerd op woensdag 15 januari 2020. Omer De Peuter komt opnieuw koken!