Circulaire

CIRCULAIRE DECEMBER 2018 – JANUARI 2019

 

WOE 05/12/2018 KOOKLES 19U - LINDENHOF

 

Ook dit werkjaar organiseren we enkele kooklessen. De eerste les wordt georganiseerd op 05/12 en wordt begeleid door Omer De Peuter. Op het menu Sint-Jacobsvruchten in een fijne preisaus, zelfgemaakte kroketjes met parelhoen, groentjes en oesterzwam en tiramisu met frambozencoulies en speculaas. Alle leden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig. Je betaalt €10 per les ter plaatse als tussenkomst voor de ingrediënten, de rest betaalt de Landelijke Gilde.

 

 

Vrolijk kerstfeest, vrolijk kerstfeest! Tijdens de kerstperiode organiseert de Landelijke Gilde Zoersel in samenwerking met Toerisme Zoersel heel wat activiteiten. Alle helpende handen welkom om alles mee klaar te zetten.

 

VOORBEREIDINGEN KERSTSPEL, TRACTORRUN

 

Zaterdag 8/12, vanaf 9u, kerststal klaarzetten

Woensdag 12 /12, om 9u, tent zetten

Zaterdag 15/12, vanaf 9u, alles klaar zetten in de tent

Zaterdag 22/12, vanaf 9u, alles klaar zetten voor de tractorrun

 

 

ZAT 22/12/2018 VERLICHTE TRACTORRUN 17U - KERSTSTAL

Op zaterdag 22 december organiseren we opnieuw een tractorrun met verlichte en versierde tractoren. Tientallen tractoren vertrekken aan de kerststal op Einhoven voor een tocht doorheen Zoersel. Na de tocht wordt het kerstspel opgevoerd en kan je in de feesttent terecht voor een hapje. Nieuw dit jaar is de gebakken haring die je kan eten in de tent, net als spek met eieren en drank. Dat is genieten in de verwarmde tent!

De tractors vertrekken om 17u aan de kerststal. De route kan je vinden op onze website of op één van de flyers. Ook dit jaar voorzien we een doortocht langs Monnikenheide en aan het Woonzorgcentrum De Buurt.

Start al maar met het versieren van je tractor want er zijn mooie prijzen te winnen. De top 3 wordt bekend gemaakt na de tractorrun. Grote en kleine tractoren kunnen inschrijven! Inschrijven kan via www.landelijkegildezoersel.be. Na de tractorrun kan iedereen nagenieten in de verwarmde tent.

 

 

 

ZAT 21, 22 23, 26 en 27/12/2018 KERSTSPEL 20U – KERSTSTAL

 

Op basis van verhalen van de ‘oude garde’ van Zoersel werd een echt Zoersels Kerstspel geschreven. Het Kerstspel speelt zich af in Einhoven tijdens Wereldoorlog II. Het is een verhaal van jonge mannen die de Duitse oproepingsbevelen negeren en onderduiken. Het relaas van mensen die in barre tijden hun leven probeerden verder te zetten en probeerden te overleven. Zonder twijfel een uniek verhaal gebracht in een uniek decors.

 

Op vrijdag 21 december, zondag 23 december en donderdag 27 december wordt het kerstspel vooraf gegaan door sfeermuziek gebracht door plaatselijke verenigingen (start om 19.30u). Het Kerstspel start om 20u.

 

Op zaterdag 22 december wordt het kerstspel uitzonderlijk al om 18u gespeeld – kort na het vertrek van de verlichte tractoren, nadien kan iedereen van een hapje en drankje genieten in de tent.

 

Woensdag 26 december en donderdag 27 december wordt het Kerstspel om 20u gespeeld.

 

Toehoorders kunnen iedere avond na het Kerstspel nagenieten in de verwarmde tent.

 

WOE 26/12/2018 KERSTWANDELING EN PANNENKOEKEN 11u – KERSTSTAL

Op tweede kerstdag organiseren we naar goede jaarlijkse gewoonte een pannenkoekendag, een echte gezinsdag. Er start een bewegwijzerde wandeling aan de kerststal. Deze wandeling voert u door de Zoerselse natuur en platteland. Deze wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen. Wandelen kan tussen 11 uur en 16 uur. Pannenkoeken eten kan vanaf 12u. Na de wandeling kan je in de verwarmde feesttent pannenkoeken eten. Houd je toch graag een beetje ‘lazy Sunday’? Kom dan gewoon genieten in de tent. Breng gerust vrienden en kennissen mee om samen te genieten van de gezellige kerstdagen in de verwarmde tent.

DO 3/01/2019 BEZOEK LANDBOUWBEDRIJF IVO CAEYERS 13U - KERSTSTAL

 

Op donderdag 3 januari 2019 bezoeken we naar jaarlijkse gewoonte een landbouwbedrijf. Dit jaar trekken we naar het melkveebedrijf van Ivo en Paula Caeyers – Jacobs in ‘de Zegge’ in Geel Ten-Aard. ‘De Zegge’ is een gebied dat rond 1960 door de Vlaamse Landmaatschappij werd ontgonnen in functie van de landbouw, dat resulteerde in een gebied met vele gelijkaardige boerderijen vlakbij het natuurreservaat de “Zegge’. Ivo en Paula vertellen jullie meer over hun landbouwbedrijf. We vertrekken om 13u aan de Kerststal, terugkomst verwacht rond 17.30u.

 

WOE 16/01/2019 KOOKLES 19U - LINDENHOF

 

Ook dit werkjaar organiseren we enkele kooklessen. De tweede les wordt georganiseerd op 16/01. Alle leden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig. Je betaalt €10 per les ter plaatse als tussenkomst voor de ingrediënten, de rest betaalt de Landelijke Gilde.

 

 

WOE 23/01/2019 LEDENVERGADERING ‘BIJEN’ 20U - ZONNEPUTTEKE

 

Tijdens deze avond komt Zoersels imker Wilfried Van den Langenbergh ons meer vertellen over de bijen. Bijen zijn met uitsterven bedreigd en dat is een groot probleem. Wilfried legt uit waarom dit een probleem is en op welke manier wij de bijenpopulatie een duwtje in de rug kunnen geven. Een interessante en gezellige avond, er worden hapjes en drankjes voorzien.