Circulaire

CIRCULAIRE JUNI 2021

 

Met het openen van de terrassen starten we stilaan ook onze fysieke activiteiten weer op. We passen ons aan de actueel geldende coronamaatregelen aan.

 

ONLINE ESCAPEROOM WAS EEN SUCCES

 

Op zaterdag 1 mei namen 9 teams deel aan onze online escaperoom, goed voor een 45 deelnemers. De 9 teams werden verwacht op het hoofdkantoor van Boerenbond & Landelijke Gilden. Aan de balie troffen ze geen medewerker, enkel een gebroken glas en een briefje met volgend opschrift: "De voorzitter wordt gegijzeld op zijn kantoor op het 5e verdiep en dient te worden bevrijd. Jullie hebben 80 minuten de tijd om hem te bevrijden.”

De eerste groep bevrijdde de voorzitter in 1 uur en 9 minuten en slaagde met glans in de opdracht. Knappe prestatie van de familie van Guy Truyen! Zij ontvangen vijf cadeaubons van den Achtersten Dries. Proficiat.

 

SCHOOLTUINTJES

 

Kennen jullie ons schooltuintjesproject? Staf en Karel begeleiden al vele jaren de schooltuintjes bij de Kiekeboes en de Sint-Elisabethschool. Ze doen dat met veel enthousiasme maar wat hulp is welkom! Ze leren de leerlingen van het eerste en derde leerjaar van de Kiekeboes en Sint-Elisabethschool tuinieren. Leerlingen leren zo dat wortelen niet aan de boom groeien en dat je aardappelen uit de grond moet halen. De leerlingen krijgen groene vingers. Er wordt soep gekookt of frieten gebakken van de oogst. Feest in de klas!

 

Het zou fijn zijn als Staf en Karel hulp krijgen van mensen met groene vingers en die enthousiast zijn om de leerlingen in onze Zoerselse scholen te leren tuinieren. Interesse? Neem contact op met Danny voor meer informatie. Hij brengt je in contact met onze schooltuiniers. danny.truyen@telenet.be.

 

EERSTE ZATERDAG VD MAAND ZOMERS FIETSEN 13U- KERSTSTAL

 

Georganiseerde activiteiten mogen met maximum 25 personen. We springen een eerste keer de fiets op, zaterdag 5 juni. Noteer ook volgende data al in je agenda: 3 juli, 7 augustus en 4 september.

 

 

 

DO 10 JUNI WANDELEN 19U - KERSTSTAL

 

Georganiseerde activiteiten mogen met maximum 25 personen. Donderdag 10 juni wandelen we een eerste keer. Noteer ook volgende data al in je agenda: 15 juli (vertrek op het pleintje), 19 augustus (vertrek aan de Kerststal).

 

VRIJ 25/6 BOERENGOLF 19U - ‘T SCHUUR

 

We zochten en vonden een alternatief voor het kubbspel waarbij we veel gemeenschappelijk materiaal aanraken. Dat alternatief vonden we in boerengolf. We voorzien boerengolfstokken en spelen maar.

 

Wikipedia vat het mooi samen. De green is geen vlak grasveld zoals bij gewone golf maar bestaat meestal uit een weiland. De club is een houten steel met daaraan een massieve klomp bevestigd van ongeveer achttien centimeter lengte. De hole is een ingegraven emmer met daarbij een vlag met een nummer. De speelbal is ongeveer 16 cm in diameter. Speciale kleding is niet nodig, laarzen of oude schoenen zijn in enkele gevallen een uitkomst, om mee door het weiland te lopen.